Retourneren

Retourneren

Trendkleding heeft kwaliteit altijd als onze topprioriteit beschouwd en behandelt het altijd zo. We garanderen dat onze producten niet defect zijn in de productie en accepteren defecte goederen voor terugbetaling of omruiling. Alle retouren en uitwisselingen in de winkel vereisen slechts een eenvoudige procedure.

We accepteren volledige terugbetalingen of retouren voor niet gerepareerde, ongewassen, onbeschadigde of defecte artikelen die zijn gekocht bij onze winkels binnen 30 dagen na de oorspronkelijke aankoop. Alleen originele labels en beschermende voeringen zijn acceptabel, maar intieme items zoals badkleding, panty's en ondergoed mogen niet worden geretourneerd. Alle combinaties, gepersonaliseerde en gefinaliseerde items kunnen niet worden geretourneerd of geruild.

Als u niet tevreden bent met de goederen die u om welke reden dan ook hebt gekocht, neemt u dan binnen 30 dagen na ontvangst van de goederen contact op met onze klantenservice en start u een retourproductaanvraag. Ons klantenserviceteam zal u informatie verstrekken over instructies voor retournering. Ons after-salesteam zal een corresponderend retourmagazijnadres toewijzen aan uw bestelling, dus neem contact op met ons after-sales team voordat u terugkeert.

Let op het volgende retourbeleid:

Als u uw bestelling wilt retourneren, neem dan contact met ons op, wij zullen u begeleiden hoe u de service kunt retourneren.
Alle retouradressen en wisselmagazadressen zijn gespecificeerd, dus neem contact met ons op voordat u terugkeert, ons after-salesteam zal u informeren over het adres van het retourmagazijn.
Het product moet binnen 30 dagen na ontvangst van de goederen worden geretourneerd, anders kunnen we u geen retourservice bieden.
Alle producten zoals sieraden, ondergoed, ondergoed, badkleding en wegwerpartikelen ondersteunen geen retourservice.
Geef het adres zelf niet op het pakket op, want dat is verkeerd en de bestelling wordt niet verwerkt. Neem op het moment van terugkomst contact op met onze klantenservice.
Na de terugkeer is de klant verantwoordelijk voor het melden van het trackingnummer van het geretourneerde pakket.

Als u ervoor kiest de goederen te retourneren, kunt u de goederen op eigen kosten retourneren via elke verzendmethode. Zodra we uw pakket hebben ontvangen, zullen we het verwerken in overeenstemming met dit beleid.

Ruilen of terugbetalen. Dus laat ons het trackingnummer van het geretourneerde pakket en de tracking-URL weten. We zullen uw geretourneerde pakketten online volgen. Zodat we de terugbetaling zo snel mogelijk kunnen verwerken.

Terugbetalingsmethode
Na ontvangst van het geretourneerde pakket hebben we 2 werkdagen nodig om uw pakket te controleren en op te slaan, dus we zullen uw terugbetaling binnen 2 werkdagen verwerken. Alle terugbetalingen worden betaald via de originele betaalmethode. Retourneer het bijbehorende account. Wees geduldig en let op uw rekeningrekening.

We hopen u te voorzien van producten van hoge kwaliteit en een betrouwbare after-sales service. Als u nog vragen heeft over dit beleid, neemt u dan gerust contact met ons op. We zijn blij om u te dienen!